Vil du være biavler? – under opdatering

Vi kan sagtens forstå det!

Ud over at være chef for 60000 arbejdere, vil du opleve duften af et varmt bistade, nyt voks og nye friske rammer (som bierne bygger på). Lyden af flittige bier og svien efter et bistik hvis du er uheldig. Du vil opleve at du bliver opmærksom på vejret, slår græs udenom mælkebøtterne på græsplænen, er bekymret over om der er nektar nok og glædes over at se det hele fortsætte næste forår. Og så selvfølgelig smagen af nyslynget honning. Oveni det det hele får du en rar fornemmelse af at gøre noget godt for naturen.

Der er teori der skal læres og mange faldgruber som man kan falde i. Youtube og facebook kan en masse, men basisdelen lærer du i din lokale biavlerforening. Vi hjælper dig på vej.

—oooOOOooo—

Vores skolebigård ligger 50 meter fra foreningens lokaler på Stensgård, Vranderupvej 30 i Kolding. Vi har både opstablingsstader og trugstader.
Den praktiske del i skolebigården foregår hver onsdag henover sommeren.
Vi opstarter nye hold i marts 2024 (mangler præcis dato), 5 aftener, kl. 19-21. Du får både teori og praktisk læring og håndtering af bierne. Du kan låne en bi-jakke med rund hat og du får et par handsker.

Kurset koster kr. 905,- og der kan max deltage 10 på kurset. Tilmelding er først gældende når der er betalt. For mere info – send en mail til uddannelse@koldingbiavl.dk

Medlemsskabet gælder fra den 1 januar til den 31 december, og giver ud over det ovenstående ret til en specialpris på “begynderpakken” (tilbydes til nye biavlere hos forhandlere af biudstyr), og et månedligt tidsskrift for hele året.

Forløbet afsluttes med at der udleveres en lille bi-familie med dronning fra 2023 ved kursets afslutning. Bi-familien kan blive stående i skole-bigården til den 28. august hvor den varroabehandles inden du får den med hjem.

Vi glæder os til at se dig til et spændende og lærerigt kursus sammen med andre nye og erfarne bi-interesserede.