Vil du være biavler?

Vi kan sagtens forstå det!

Ud over at være chef for 60000 arbejdere, vil du opleve duften af et varmt bistade, nyt voks og nye friske rammer (som bierne bygger på). Lyden af flittige bier og svien efter et bistik hvis du er uheldig. Du vil opleve at du bliver opmærksom på hvordan vejret bliver, du slår græs udenom mælkebøtterne på græsplænen, er bekymret over om der er nektar nok og glædes over at se det hele fortsætte næste forår. Og så selvfølgelig smagen af nyslynget honning. Oveni det det hele får du en rar fornemmelse af at gøre noget godt for naturen.

Der er teori der skal læres og mange faldgruber som man kan falde i. Youtube og facebook kan en masse, men basisdelen lærer du i din lokale biavlerforening. Vi hjælper dig på vej.

—oooOOOooo—

  • Vores skolebigård ligger 50 meter fra foreningens lokaler på Stensgård, Vranderupvej 30 i Kolding. Vi har både opstablingsstader og trugstader.
  • Den praktiske del i skolebigården foregår hver onsdag klokken 1900-2100 henover sommeren.
  • På kurset vil du sammen med andre kursister og erfarne biavlere høre om teori og indkøb af bistader og udføre sæson’ens forskellige arbejder i staderne – lige fra det almindelige gennemsyn af bierne og til honningfratagning og slyngning
  • Du kan låne en bi-jakke med rund hat og du får dit personlige sæt handsker som du skal bruge når du er i foreningens bigård
  • Kurset koster kr. 600,- og der kan max deltage 12 på kurset. Tilmelding er efter først til mølleprincippet og din tilmelding er først gældende når du har betalt.
  • Du skal også være medlem af Danmarksbiavlerforening. Medlemsskabet gælder fra den 1 januar til den 31 december, og giver ret til “begynderpakken”. Det er rabat til nye biavlere hos forhandlere af biudstyr og et månedligt tidsskrift for hele året) forsikringer og meget andet. Vi fortæller dig om det hele når du er her.
  • For tilmelding til kurset og spørgsmål – send en mail til til uddannelse@koldingbiavl.dk eller ring til Nikolaj på 23253319

Forløbet afsluttes med at der udleveres en lille bi-familie med dronning. Du er selv med til at lave dem. Bi-familien kan blive stående i skole-bigården til sidst i august hvor den varroabehandles inden du får den med hjem.

Vi glæder os til at se dig til et spændende og lærerigt kursus sammen med andre nye og erfarne bi-interesserede.