Har du en bisværm som du vil af med?


Hvis du opdager en bisværm der generer dig, kan vi hente den for dig. Vi gør det gratis og sikkert. Og så finder vi et nyt godt hjem til bierne.

Kontakt vores formand

  • via SMS på telefon 4232 5395
  • eller skriv en mail til formand@kolding.dk

Så rykker vi ud så snart vi kan.

Hvis bifamilien bliver for stor, eller der er nye dronninger på vej, så får den gamle dronning mindre mad, hvilket betyder at hun holder op med at lægge æg,. Og så begynder hun at planlægge at forlade stedet for at bygge nyt bo et andet sted. Hun tager måske over halvdelen af alle bierne med sig, og slår sig som her midlertidigt ned i et træ sammen med arbejderbierne, mens nogle af bierne, de såkaldte spejdere, tager på udkig efter et nyt bo.
Det sker oftest i foråret eller i den tidlige sommer.

Bisværmen kan være imponerende at se på, da den ofte består af 15-20.000 bier, der danner en tæt klynge. De vil normalt hænge sig fast et midlertidigt sted som f.eks. en gren eller en bygning, mens nogle bier udforsker omgivelserne for at finde et egnet sted til at etablere en ny bikube.

En sværm af bier kan mange gange nemt skræmme folk. Dog er bierne for det meste ikke aggressive mens de sværmer. Det er fordi de er fokuseret på at finde et nyt sted, hvor de kan starte en ny koloni, men også at de har fyldt sine maver med honning inden de begyndte at sværme, og derfor kan ikke bøje kroppen og har det svært med at stikke.

Det betyder dog ikke at bier slet ikke vil stikke mens de sværmer, men de gør det kun hvis de føler sig truet

Man kan faktisk godt se forskel

Bien er brun/orange og har pels. Hvepsen er gul og sort og har en hvepsetalje (selvfølgelig)

Nogen af os gør hvis det er forsvarligt, men vi opkræver betaling for det. Det er også muligt at vi istedet henviser til en skadedyrsbekæmper.

En bisværm i et t
En bisværm i et træ
Forskel på bi og hveps: