Lørdag den 30. december klokken 1300. 

Oxalsyrebehandling, gløgg og æbleskiver.
Det sker i foreningens lokaler/bigården på Stensgaard, Vranderupvej, lørdag den 30.12.23 kl. 13.00 – 15.00

Der serveres gløgg og æbleskiver og arrangementet er gratis for medlemmer.

Husk tilmelding, så vi ved hvor mange æbleskiver der skal “bages” på sekretariat@koldingbiavl.dk

Vi følger den almindelige vejledning
  • Ved opblanding skal der anvendes handsker, briller og åndedrætsværn, så traditionen tro laver vi dette hjemmefra til alle foreningens medlemmer. Vær lidt overbærende med videoen på samme side hvor åndedrætsværn ikke bliver benyttet.
  • Vi frem til at alle der har lyst møder op og vi laver derfor oxalsyreblanding i større mængder så der er rigeligt til alle.

 

  • Vi benytter demineraliseret vand, og ikke-økologisk sukker. Hvis der er spørgsmål hertil eller nogen der ønsker økologisk sukker så skriv direkte til sekretariat@koldingbiavl.dk, så ser vi hvad vi kan gøre (uden at love for meget).

 

  • Husk at blandingen skal være lunken ved behandlingen så tænk på at den ikke må blive kold på vej ud til bierne. Selve behandlingen bør kun vare ca. 30 sekunder per familier fra man åbner til man lukker igen. Der er derfor ikke meget tid til at se til bierne, og der doseres 30-35 ml ligeligt fordelt i de 10 tavlegader. Ved lavnormal kan man holde sig til den nedre grænse på 3ml per tavlegade. Ved behandling skal der anvendes syrefaste gummihandsker hvorfor vi benytter de blå handsker i foreningens bigård.
  • Midetælling er en vigtig del af den sikre strategi. En typisk metode er at sætte indskud og tælle nedfald.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen